پروتکل ECE چیست ؟

پروتکل ECE چیست ؟

تبادل الکترونیکی مکاتبات  (Electronic Crospandence Exchange) یا بطور مخفف ECE یکی از پروتکل هایی است که  توسط تعدادی از شرکت های تولید کننده اتوماسیون در ایران در سال 1383 پیشنهاد و مورد استقبال دیگر شرکت ها قرار گرفته است. در واقع پیش از تدوین این پروتکل بسياري از سازمانها که از سيستم مكانيزه مكاتبات اداري براي ثبت و پيگيري مكاتبات خود استفاده مي‌کردند به هنگام ارتباط با سازمان های بیرونی مجبور بودند که برگشتی ناخواسته به روال کاغذی در مکاتبات داشته باشند.با تدوین  پروتكل تبادل الكترونيكي مكاتبات (ECE) این محدودیت رفع گردید.

در حال حاضر ویرایش 1.1 از این پروتکل بر اساس فایل XML و بستر وب یا ایمیل منتشر و مبنای استفاده برای همگان می باشد

مقدمه :

تحول چشمگير فناوري اطلاعات در دو دهه اخير موجب بروز تحولاتي ژرف در عرصه ديوان سالاري جا افتاده و بسيار نيرومند سنتي گرديده است و انتظارات كارگزاران و ارباب رجوع را از زمان، هزينه و روش انجام کارها دگرگون ساخته است. تأمين رضايت ذينفعان اين نظام در سطوح مختلف و مراجعان با نيازها و توقعات گوناگون با روش هاي پيشين ناممکن است. اين است كه اکنون ما شاهد جنب و جوشي فراگير براي پاسخ گويي به اين انتظارات با به کارگيري فناوري اطلاعات در سطوح مختلف هستيم.

 در ميان نظامهاي مكانيزه، سيستم‌هاي اتوماسيون اداري بخش قابل توجهي از سيستم‌هاي نرم افزاري موجود در بازار هستند كه به صورت فراگير در سازمانهاي دولتي و خصوصي، راه اندازي شده يا در شرف استقرار مي‌باشند. هر روز به تعداد کاربران اين سيستم‌ها اضافه ‌شده و سازمان‌ها به سرعت سيستم‌های سنتی و دستي خود را با سيستم‌های جديد و مکانيزه جايگزين مي‌کنند. بستر سخت افزاري و نرم افزاري مناسب، انتظار مكاتبات بدون كاغذ را براي ايجاد سهولت در كار كاربران و نيز سرعت بخشيدن به انجام امور اداري به وجود آورده است.  

امروزه بسياري از سازمانها از سيستم مكانيزه مكاتبات اداري براي ثبت و پيگيري مكاتبات خود استفاده مي‌كنند و به دنبال رسيدن به هدف مكاتبات بدون كاغذ هستند. به دنبال فراگير شدن اين سيستم‌ها كه در محدوده سازماني فعاليت مي نمايند، ايجاد روش مكانيزه براي تبادل الكترونيكي مكاتبات بين سيستم‌هاي مختلف يك نياز جدي و اساسي محسوب مي‌شود تا ارتباط بين سازماني را فراهم نمايد. پروتكل تبادل الكترونيكي مكاتبات (ECE) در راستاي تحقق اين نياز تهيه گرديده است.


هدف

 هدف از اين مستند شناساندن كلي پروتكل تبادل الكترونيكي مكاتبات ( ECE) مي باشد.

محتوا 

 در اين مستند ابتدا تاريخچه نياز و ايجاد پروتكل تبادل الكترونيكي مكاتبات ذكر شده سپس قابليت هاي آن و در نهايت به محيط و بستر تبادل اشاره شده است.


تاريخچه

 در تابستان 1382 در همايشي كه از شركتهاي نرم افزاري مطرح در امر اتوماسيون اداري برگزار گرديد توافق شد همان طور كه نرم افزارها مي توانند مراكز دبيرخانه‏اي مختلف در سطح يك سازمان داشته باشند، بتوانند با مراكز دبيرخانه اي ساير دبيرخانه ها هم ارتباط برقرار كنند. پس از همايش مذكور، با دعوت شوراي عالي اطلاع رساني و شوراي عالي فن آوري ، مجددا شركتهاي نرم افزاري مطرح در امر اتوماسيون اداري در جلسه اي حضور بهم رسانيدند و توافق نمودند كه به منظور نيل به هدف مذكور ، طي برگزاري جلسات كارشناسي در كميته نرم افزار انجمن شركتهاي انفورماتيك ايران، پروتكلي براي تبادل اطلاعات اين سيستم‌ها تهيه شود.

 پس از اين توافق، زير گروه همگن اتوماسيون اداري با اعضايي از نمايندگان شركتهاي "گام الكترونيك"، "مهندسي ياس ارغواني"، "مهندسي نرم افزار رايورز"، "بريد سامانه نوين"، "مشاور پارس سيستم" و "مهندسي ايران رايانه" تشكيل يافت تا بتواند ضمن بررسي راه حل هاي مختلف، راه كار مناسبي را براي تبادل الكترونيكي مكاتبات ارائه نمايد.

تبادل الكترونيكي مكاتبات، ارسال متن مكاتبه (تصويري و يا متني) به همراه اطلاعات ثبتي آن تعريف مي‌شود كه متن (Soft copy) و اطلاعات ثبتي آن ارزش افزوده اي نسبت به روش متداول كنوني يعني دورنگار در اختيار قرار مي‌دهد.

 طي حدود 120 نفر ساعت بحثهاي كارشناسي مختلف در اين زير كميته، كه در پاييز و زمستان سال 1383 برگزارشد، استفاده از فرمتXML براي تبادل الكترونيكي مكاتبات مورد موافقت قرار گرفت. بر اين اساس پروتكلي تهيه شد كه بتوان بر پايه آن، علی‌رغم موانع موجود نظير روش‌های مختلف کد گذاری يا ساختارهاي كاملا متفاوت بانكهاي اطلاعاتي مربوط به سيستم هاي اتوماسيون اداري، اطلاعات مربوط به مكاتبات اداري را از يك سيستم دبيرخانه به سيستم دبيرخانه ديگر ارسال نمود و از سيستم دبيرخانه مقصد اين انتظار را داشت كه بتواند اين اطلاعات را شناسايي كرده و متناسب با قابليت‌های موجود در نرم‌افزار خود، پردازش‌های لازم را به سهولت بر مكاتبه دريافت شده انجام دهد، آن را ثبت نموده و رسيد دريافت مكاتبه را بازگرداند.


قابليت ها

 ECE با در نظر گرفتن استاندارد هاي موجود مهندسي نرم افزار و با ابزارهاي جديد، ايجاد شده و سعي نموده امكانات و توانايي‌هاي ذيل را فراهم نمايد :

  • امكان استفاده در محيط هاي مختلف پياده سازي با فن آوري هاي غير همگون

  • استقلال كامل از نرم افزارهاي گردش مكاتبات

  • استقلال از بستر تبادل

  • امكان بهينه سازي پروتكل در صورت نياز با كمترين نياز به تغييرات در نرم افزار هاي گردش مكاتبات

  • ايجاد روشي مكانيزه به منظور رسيدن به تبادل الكترونيكي

محيط و بستر

 همانگونه كه مشخص است تبادل اطلاعات دو پايه اساسي داشته و بدون آنها امكان تبادل اطلاع وجود نخواهد داشت. اين دو پايه عبارتند از :

  • بستر تبادل

  • حامل تبادل

بستر تبادل فراهم كننده ارتباط فيزيكي و حامل تبادل روش و مكانيزم تبادل اطلاعات مي‌باشد.

عليرغم اين كه پروتكل ECE مستقل از بستر فراهم شده است، بررسي ها و جلسات كارشناسي متعددي براي دو بستر مطرح فرا ملي و ملي، پست الكترونيك (Email) و شبكه پيام دولت انجام گرفته است و پيشنهاد هاي اجرايي آن در مستند معرفي بسترهاي انتقال (ECE.DOC.Transport-Layer) ارايه شده است.

حامل تبادل نيز همانطور كه قبلا اعلام گرديد بر پايه XML قرار گرفته و ساختار و روش استفاده از آن در مستند معرفي پروتكل تبادل الكترونيكي مكاتبات(ECE.DOC.Protocol-Ver[No]) تبيين گرديده است.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






برچسب‌ها:

تاريخ : یک شنبه 2 مهر 1391برچسب:, | 11:14 | نويسنده : dabir |

.: Weblog Themes By SlideTheme :.
?